Projektanci Ganna Design użyli czarnej farby i strukturalną tapetę, by stworzyć główną ścianę w salonie. Stała się ona również centralnym punktem pomieszczenia poprzez zabudowanie w niej szafki na telewizor. Dzięki temu połączona została funkcja przechowywania i rozrywki, która w naturalny sposób skupia na sobie wzrok odwiedzających mieszkanie osób.

Szeroka główna ściana wizualnie powiększa przestrzeń mieszkania wzmacnia charakter wnętrza. Dodatkowo nadanie innego charakteru ścianie otaczającej telewizor kreuje wrażenie obramowania dla głównego punktu skupiającego wzrok jakim jest telewizor.

W tym wnętrzu nie ma zbyt dużo elementów dekoracyjnych, których charakter przejmuje przestrzenna i połyskująca tekstura ścian wywołując zainteresowanie gości.

„Chen” jest prywatnym domem zlokalizowanym w mieście Taipei na Taiwanie. Został zaprojektowany przez pracownię Ganna Design w 2014 roku.

źródło: Ganna Design – www.ganna-design.com

Komentarze