To co widzimy poniżej z całą pewnością nie nadaje się dla każdego. Jest to koncepcja futurystyczna dla ludzi o otwartych umysłach. Dowodzą tego zarówno niestandardowe formy, jak i sama kolorystykaLoft Gleimstrasse mieści się w Berlinie. Został zaprojektowany przez Graft Architects, o których już kiedyś pisaliśmy. Ekipa totalnie przearanżowała 19-sto wieczne wnętrze i zamieniła je w super-nowoczesny azyl. Sami twórcy nazywają to lokum „kokonem dla wolnomyślicieli”, gdzie zachodzi dialog pomiędzy przestrzenią prywatną, a publiczną.

Rozstaw wnętrza opiera się na koncepcji otwartych przestrzeni, powstałych z połączenia kuchni, living roomu oraz sypialni. A wszystko dla lepszej socjalizacji. Wszelkie schowki, szafy, łóżka i sofy zawierają się w jednej, rzeźbionej ścianie, przez architektów zwanej „mega formą”. Przypomina to trochę półki skalne i daje bardzo efektowny rezultat. Ale mieszkanie to ma jeden wspólny mianownik z tradycyjnymi domami – mianowicie kuchnię w samym sercu domu. Zerknijcie do galerii.


Żródło: trendir.com
projekt: Graft Architects
zdjęcia: Jan Bitter

Komentarze