Wybierając coś do swojego domu trzeba kierować się charakterem wnętrza i elementów, które pojawią się na świątecznym, wielkanocnym stole. Klasyczną, stonowaną zastawę ożywią dodatki w modnych kolorach: żółtym i zielonym. Do zastawy dobieramy obrus i serwetki – starannie wyprasowane stworzą idealna bazę do dekoracji.

Cechy eleganckiej jadalni to przede wszystkim naturalność i prostota. Jej uroczysty charakter podkr

eśli nie tylko rodzaj zastawy, sztućców, obrusów, ale i kilka reguł, których trzeba przestrzegać przygotowując miejsce dla gości.

Na sposób aranżacji ma wpływ charakter uroczystości – inny stół przygotujemy na oficjalny, wytworny obiad, czy kolację, a inny dla najbliższych przyjaciół podejmowanych w ogrodzie. Szwedzki bufet wymaga również odmiennych przygotowań.
Białe obrusy i porcelana, srebro platerów i sztućców, cienkie, przejrzyste szkło, świeżość kwiatów, świece – to wersja stołu najbardziej wyjątkowa.

 

Czasem ta wyjątkowość zależy po prostu od pomysłu, a nie od liczby akcesoriów, czy bogatego menu. Oryginalnie, z wdziękiem i smacznie – tak przygotowany stół gwarantuje sukces.

źródło: almi-decor.com

Komentarze